Zebu Zarina + Hérö + Rækværk | RUST

Zebu Zarina + Hérö + Rækværk

11 Juni, 2016
20:30
Dørene åbner: 
20:30
Entré: 
40 kr.

Rækværk
Rækværk er et dansk funderet Balkan-orkester, der spiller op til dans med fremmedartede toner og velkendte følelser. Gennem de sidste 8 år har bandet tourneret højskoler, bryllupper og spillesteder med Balkan-hits og egne fortolkninger af regionens turbulente historie fra middelalderens Vlad Dracula til 90'ernes Bosnien og Kosovo. Kærligheden til de høje stolte folkeslag fornægter sig ikke, og det akustiske møder det elektriske, når violin løber om kap med guitar og orgel i skæve taktarter og medrivende skalaer. Under de vilde triller sørger bas og trommer for at budskabet trænger ned i fødderne så folkemusikken for altid kan være folkets musik. 

Hérö
Balkan, Africanism, jazz, rock, surf, country, hip hop – Hérö er en kvintet med masser på hjertet.

Hérö udforsker sammensmeltningen af divergerende stilarter og skaber, med en non-vocal fusion af melodiske, interessante og udfordrende musiske genre, en knald dynamisk oplevelse der, med afsæt i mange af verdens hjørner, leder tankerne hen på en futuristisk udgave af 70’ernes Buki Yamaz i et bud på future world music. Målet er at favne musikverdens alsidighed tæt sammenvævet med velplaceret humor og rustetik. Det vigtigste for HÉRÖ er, at der ingen regler eller begrænsninger er, når der eksperimenteres med genrerskift og idémix for at give publikum den absolut bedste lytte og danseoplevelse.

Zebu Zarina
Zebu Zarina er et århusiansk 6-mands balkan-rock orkester. Med energiske rytmer, en skraldet guitar og storslåede blæser-arrangementer bydes der for alvor op til dans. Det er på dette vilde dansegulv, at Zebu Zarina hører hjemme - og, det er her, hvor publikum får lov at boltre sig i den unikke fest, Zebu Zarina altid skaber. I løbet af de sidste 3 år har bandet formået at skille sig ud fra mængden og har etableret et solidt fodfæste på den århusianske musikscene. Dette har ført bandet vidt omkring, og Zebu Zarina er efterhånden blevet et utrolig scenevant orkester. Sceneshowet har altid været en af Zebu Zarinas forcer, og da det nu er blevet opgraderet, udviklet og perfektioneret, har Zebu Zarinas balkanfest mere slagkraft end nogensinde før.